26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Тайни и загадки

Извънземните и мистериозните ритуали. Кой управлява връзката с боговете?

Сред древните останки на Чичен Ица се намира пирамидата Кукулкан. Тя служи като храм за пернатият змиевиден бог Кукулкан. Смята се, че е място на най-важният ритуал на маите: човешко жертвоприношение. Те носели човешките жертви горе по стълбите на храма, изваждали туптящите им сърца и това е било формата на жертвоприношение. В ритуалите им кръвната жертва е била много важна. С проливането на кръв те са давали сила на желанията си и са получавали каквото искат. Кръвта е основата на тази система за жертвоприношение.

Въпреки че ритуални жертвоприношения вече не се извършват в Кукулкан, богомолци все още идват да празнуват времето, когато маите казват, че Бог Кукулкан се е спуснал от небето, за да донесе мъдрост на хората. Те палят огньове, за да се свържат със света на духовете, извършват свещени танци и повтарят молитви в цифрова последователност, за да влязат в дълбок стадий на медитация.

Но най-важният ритуал, извършван при пирамидата, е описание на спускането на Кукулкан към Земята. То буквално е вградено в самата пирамида. Кукулкан е стъпаловидна пирамида с външно издадени стълбища. Тези стълбища имат големи парапети. И на есенното и пролетното равноденствие Слънцето хвърля сянка от ъгъла на тази стъпаловидна пирамида и се виждат сенките от стъпалата по парапета. Всяка година, на 21 март, когато Слънцето изгрява, директно върху стълбището, се създават триъгълници от светлина и сянка, слизаща на долу по стълбите, която представлява спускането на Бог Кукулкан при хората. В края се вижда лицето на Бог Кукулкан.

На 21 септември е обратното. Когато Слънцето изгрява сутринта, Бог Кукулкан се качва на горе по стълбите и свършва с ярка светлина в малкия храм горе. Което означава, че Бог Кукулкан посещава обитателите на Земята, обучава ги и след определен период от време изчезва в небето с обещанието да се завърне някой ден. Това е светлинен феномен. Някой е построил това така, че на всяко равноденствие хората да виждат оживяваща каменна змия. Това е визуално напомняне за тази връзка с боговете. Може не само маите да са празнували техните извънземни предци, а древните извънземни, които са дошли на Земята, да са инструктирали обществата, на които са помогнали да поддържат връзка с тях чрез изпълняването на определени ритуали, празненства при появата на звезди и да поддържат историята за извънземните жива в техните легенди.

Ритуалът е начин да се свържеш с боговете. Не само, че си възстановяваш вярата в този бог, възстановяваш оригиналният момент, когато богът е направил нещо важно. По целия свят древните и съвременните хора използват ритуалите за да се свържат с боговете.

В Единбургския замък в Шотландия, в кралската стая се намира 152 килограмов правоъгълен каменен блок, известен като Камъкът на Съдбата или Скунският камък. Той присъства на коронацията на почти всеки английски и шотландски монарх за повече от 800 години. Целта му е да свърже новия владетел с Бог. Някои вярват, че той е част от метеорит, който е паднал на Земята преди повече от 3000 години. В Англия днес всички крале и кралици са коронясвани на Камъка на Съдбата.

Според легендата той датира още от библейската история за Яков, който си е отмарял главата на този камък. Яков в Библията има сън. Той заспива върху камък и вижда близко място, където ангели се качват на небето, но също така слизат на Земята. И когато се събужда, той казва, че това е портал към небето, където земни неща могат да отидат на небето и обратно. Камъкът е виждан като нашата земна ос, връзката между небето и Земята. Сякаш английската власт е вярвала, че Уестминстърското абатство е било оста някога.

Те са го поставили в трона, точно пред паважа „Козмати“. В този паваж „Козмати“ има кръгове, спирали и линии, които представляват Вселената като цяло. И монархът става, „космократор“, следейки не само какво се случва на Земята, но и в звездите, небесата като цяло, докато стои на трона. Дали този древен камък е просто символ на божествената справедливост? Или може би по някое време е държал някаква странна непозната сила. През записаната история, ритуалите по коронацията са включвали устройства като Камъкът на Съдбата, като начин за свързване на новия владетел с по-висши същества отвъд нашия свят.

Какво е коронацията като цяло? Идеята, че монархът може да въплъти някакво космическо съзнание, нещо божествено. Това се вижда най-добре през очите на старите традиции, отнасящи се за японските микадоси. Сядали са на трона, което се е считало за точката на създаване на света. Съществува идея, наречена „божествено право на царете“, което някои британски крале са имали, където сувереният някак си е бил представител на Бог за планетата Земя. Но за древните, това е стигало и по-далеч. Ако някаква чуждоземна сила наистина е предадена, кой или какво е източникът на тази сила?

В допълнение към Камъкът на Съдбата, друг ритуален символ, който участва в повечето церемонии по коронация, е скиптъра. Скиптърът е символ на власт, дадена от боговете. И в древността често е заемал формата на златен жезъл. Според историците, използването му датира от древен Египет. Някои вярват, че той е свързан символично с египетския анх. Изида символизира анхът, защото тя може да възстановява живота. Това е символът на трансформацията, на алхимията, на ритуалите. Анхът винаги е символ, използван от фараоните като скиптър. Но при играта на думи, анх е коренът на думата анунаки, означаващо: „Тези, които от небето дойдоха на Земята.“

Дали оригиналният анх не е бил някакво високо технологично устройство, което древните астронавти са използвали
и после са дали на царете да го ползват, а с ритуалите по коронацията и държенето на скиптъра, внезапно нормалните хора са станали като богове. А днес имаме само символично изобразяване на този високо технологичен обект. Ако тронът и скиптъра са разпознати като връзка с чуждоземна или извънземна сила, какво остава за най-показателния символ на коронацията – самата корона.

Ясно е, че тя е нещо специфично, което слагаш на главата си за да установиш връзка. Някои историци смятат, че идеята за короната може да произлиза от божествения образ на ореола. Шумерите описват боговете си, Анунаки, сякаш блестят, а това е пренесено в по-съвременните времена, където ангелите имат ореол около главите си. Това са съществата, които от небето са слезли на Земята. Кралството сега иска същата връзка с боговете, слагайки короната на главата на краля. Това парче метал символизира превръщането на човека в пълновластен, да бъде обожествяван, да стане извънземен.

НП/А.A.