Новини

Агарта, тайните оръжия и подземните градове може и да са истина

Бившият ръководител на Главна дирекция Международно военно сътрудничество на Министерството на отбраната на СССР, генерал-полковник Леонид Ивашов пише книгата „Опропастен свят“. Тя се основава на документи от архивите на КГБ и Министерството на отбраната на СССР.

Тибетските власти виждат в съветската власт съюзник, защото те току-що са отхвърлили религията. Може би този факт е играл водеща роля в опитите за установяване на приятелски отношения.

След като се върнал в Москва, руският агент за Тибет, се свързва с немския резидент Вернер фон Шилхе.

Срещу 2.5 милиона долара предава събрания архив от свещената планина.

Той не казал, че е предал практически всичко събрано и поради това немците останали с впечатлението, че са получили само една малка част от документите, а останалото е в Москва.

Ето и  извадки от протокола за разпита:

Въпрос: Какви са характеристиките на оръжията открити в Тибет от вас и предадени на германците? Какви са оръжията, къде си ги видял? Какъв е начинът на действието им?

Отговор: Заведоха ме в подземни зали и ми показаха т.нар. артефакти – оръжия на боговете, съхранявани 15-20 хиляди години преди нашата ера. Те се съхраняват в отделни стаи и имат следните характеристики:

Ваджару

Това са гигантски клещи. С тяхна помощ се топи благороден метал. Ако златото се нагрее до температура на повърхността на Слънцето в продължение на 70 секунди се превръща в прах.

Този прах се използва при изграждането на огромни каменни платформи. Ако платформата се поръси с праха теглото се губи до минимум.

Камбаната, която убива

Така наречената „Шу Дзъ“ е камбана, с която може да се заслепи цяла армия.

Методът на действие е в превръщането на електромагнитните вълни в честота, която не се възприема от човешкото ухо, а свети директно в мозъка.

Това е много странно оръжие. С негова помощ индийския пророк Арджуна спечелил голяма битка, като врагът изпаднал в паника.

Тези оръжия датират от около 8-10000 г. преди н.е. Те са били открити в подземни градове под ледовете на Антарктида в района Земя кралица Мод.

Подземните градове

Това място се охранява. Охраната се движи със специални кръгли платформи, които не приличат на самолети или известните ни летателни апарати.

Германците са изучили много внимателно получените документи и са успели да се възползват от знанията в тях.

На основа на данните от съветското разузнаване Леонид Ивашов доказва, че през пролетта 1945 г. Адолф Хитлер не е бил намерен в Берлин. Фюрерът е избягал в подземните градове в земята на кралица Мод.

„Във връзка с 35-годишнината от победата над фашизма, директорът на Музея на въоръжените сили на СССР ме помоли в качеството ми на секретар на министерството да попитам министъра на отбраната Дмитрий Устинов да се разреши черепите на Ева Браун и Хитлер, които се съхраняват в мазето на музея да бъдат изложени.  Устинов замълча, запали цигара и каза: „Няма да ги излагаме. Това не са техните черепи. “ Тогава си помислих, защо държим някакъв друг череп, къде са истинските? Отговорът беше намерен при изучаването на архива.“

От документите се оказа, че докладът за самоубийството на Хитлер, се изготвя набързо.

Нашето контраразузнаване и лекарите от пета армия, стигат до това заключение без никакъв анализ и задълбочени изследвания. Бързали да зарадват Сталин.

Но още през юни 1945 г. се появяват съмнения в чуждите разузнавания. Проучването на изгорените трупове показва, че мъжът има един тестис.

А при разпита на доктор Вернер Хаас той твърди, че при последния преглед на Хитлер през месец март 1945 г., свързан с възпаление на десния бъбрек и двата тестиса са на мястото си.

По това време, разузнаването вече се е заело с дешифрирането и изучаването на огромно количество пленени документи на Третия райх. И е започнало да се изяснява къде може да е изчезнал лидерът на нацистите.

А през януари 1943 г. по време на съвещание на елита на Райха адмирал Карл Дьониц тържествено заявил: „Немският подводен флот е горд със създаването на непрестъпна крепост на Фюрера на другия край на света“.

Какво  е имал предвид Дьониц с такова високопарно изявление, особено подчертавайки ролята на немските подводници, а не на транспортния кораб „Швабия“?

Новият Райх

През 1945 г. съветското разузнаване изяснява, че по време на войната е създадена група от 150 най-добри немски подводници, наречена „Специален конвой на фюрера за плаване на мисия в Южните морета.“

На 11 юни 1945 г. офицери от контраразузнаването СМЕРШ са открили в сградата на Генералния щаб на германския флот лоцмански карти. Те са редназначени за капитаните на подводници от втората група за преминаване в дълбините на Земята.

Картите са отпечатани в концентрационния лагер Дахау през януари 1944 г. Всички лица участващи в изготвянето им са унищожени.

Най-добрите представители на нацията

В съобщение на началника на ГРУ от 5 септември 1945 г. се казва, че през юни 1945 г. подводницата от германския флот U-530 от специалния ескорт на фюрера се е предала на аржентинската армия.

А на 17 август друга подводница – U-977 връщайки се от Южния полюс е била открита от американска ескадра.

Според докладите на капитаните на подводниците в периода от 1944 до май 1945 г. са извършени около 14 рейда до Антарктида. Транспортирани са 260 пътници и хиляди секретни товари.

По този начин, според нашата информация, от Германия са били евакуирани видни германски учени и техните семейства и „най-добрите представители на нацията.“

Капитанът на подводницата U-530 Ото Вермут признал, че последния път е транспортирал лични вещи на Адолф Хитлер.

Както и 150 кутии с ценности. Според други източници на борда на подводницата U-977 е бил самият Хитлер.

Легандата е жива

Леонид Ивашов разказва, че не е виждал документи от по-късно време, но вярва на изследователите, които твърдят, че Хитлер до смъртта си през 1964 г. живее в една от страните от Латинска Америка.

Нашият нелегален разузнавач Юрий Дроздов, внедрен в нацистка група в Латинска Америка, описва в мемоарите си полагането на клетва за вярност към Фюрера някъде в началото на 50-те. При това ясно се подчертава, че фюрерът е жив.

Известно е, че подобен опит за търсене на Фюрера е направен и от американците през 1947 година. По същия маршрут е тръгнала мощна ескадра под командването на контраадмирал Ричард Бърд.

Но била разбита. „Летящи чинии“ потопили два ескадрени миноносеца, един самолетоносач е силно повреден и са унищожени няколко самолета.

Генерал Ивашов твърди, че има доказателства от експерти, които твърдят, че германците наистина са разработвали летящи чинии и дори се опитали да ги използват в битката при Курск като средство за наблюдение на бойното поле. Но проектът не бил успешен.

Но тогава кой охранява входа към подземния свят? Дали под леда на Антарктида продължават да съществуват останки от древни цивилизации, които са приели немските войски?

Тайните архиви на КГБ не дават отговор на този въпрос.

НП/ Леонид Ивашов