26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Сериозна заплаха пред колонизаторите на Марс

Заселването на Марс продължава да събужда дискусии по целия свят. Според специалисти обаче хората, които ще заселят Червената планета ще трябва да имат предвид техните предупрежденията.

Според ново изследване първите астронавти, които ще пътуват и ще се заселят там, са силно застрашени от деменция и параноя. До подобни проблеми е възможно да доведат космическите лъчи, които ще ги атакуват.

Професор Чарлс Лимоли, специалист по радиационна онкология в университета в Калифорния открил, че космическите лъчи могат да имат дълготраен неблагоприятен ефект върху мозъка и тялото на хората.

Марс

Лимони обяснява, че не е изключено да бъде нарушено „чувството за оцеляване“, благодарение на което хората се справят психически при екстремни ситуации, както и с болката от раждането при жените. Напълно възможно първите хора на Марс да развият и параноя, заради дългия полет.

В същото време президентът на САЩ Барак Обама заяви, че през 2030 година човечеството редовно ще пътува до Марс. „Поставихме си ясна цел, жизнено важна за следващата глава в космическата история на Америка – да изпратим хора на Марс след 2030 г. и да ги върнем успешно на Земята, като си запазим амбицията един ден те да могат да останат там за по-дълго време”, съобщи още Обама.