26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Здраве

8 полезни съвета, които можем да използваме, за да подобрим живота си

Помислете за някои от най-големите постижения в живота си досега. Сигурно не ви е било лесно. Това, което ни води към тези постижения, е усърдието и упоритата ни работа.

Но въпреки моралната и емоционалната награда, която идва с „успеха“, ние все още сме склони редовно да я избягваме.

Определяме си много цели, но неизменно  избираме „лесния път“. Всъщност единственото, което той осигурява, е, че ставаме мързеливи – в замяна се борим много повече, отколкото осъзнаваме.

Но след  5 години ще искате да сте нещо друго. Затова се заемете с онова, което знаете, че желаете да се осъществи:

1. НЕ ИЗБИРАЙТЕ ХРАНАТА СИ ЧРЕЗ ВКУСОВИТЕ СИ РЕЦЕПТОРИ 

За съжаление, голяма част от това, което нашите вкусови рецептори желаят, по финансови причини е натъпкано от производителите на храни със захар, мазнини, сол и изкуствени аромати. Препрограмирайте вкусовите си рецептори така, че да осигурите на тялото си витамините и минералите, от които се нуждае.

2. ОСТАВЕТЕ МИНАЛОТО СИ В МИНАЛОТО

Това, което предлагам, е да осъзнаете, че не можете да го промените и да го оставите да си отиде. Нулирайте най-трудната част от своето минало и се съсредоточете върху това, което можете да направите, за да подобрите нещата от тук нататък, а не редовно да пребивавате в миналото.

3. ВИНАГИ ВЗЕМАЙТЕ ИНФОРМИРАНО РЕШЕНИЕ ОТНОСНО ВАЖНИТЕ НЕЩА 

Правете проучване преди да приемете сляпо това, което ви казва даден „авторитетен“ източник, независимо дали това е нещо, което сте чули по новините, или от своя лекар, или от статия онлайн.

4. ОТКЪСВАЙТЕ СЕ ЕЖЕДНЕВНО ОТ ТЕХНОЛОГИИТЕ

Освен потенциалните щети, които причиняват, те ни правят далеч по-малко физически свързани, отколкото преди. Седим в метрото заедно със стотици други хора, но си гледаме в телефоните. Реалният свят е красиво място, което мнозина  от нас изследват само през екрана.

5. ПИЙТЕ РЕДОВНО ДОСТАТЪЧНО ВОДА 

Дехидратацията влияе върху функционалността на толкова много аспекти в тялото ни – не я омаловажавайте.

6. ИЗКЛЮЧЕТЕ НЕЗДРАВОСЛОВНИТЕ СИ „ПРИЯТЕЛИ“

Само защото се познавате от трети клас не означава, че трябва да пренебрегвате факта, че нямате много общи неща. Всички се променят − някои връзки издържат на тези промени, а други − не. Далеч по-малко нездравословно е да се справиш с потенциалната драма, която може да възникне от това, че вече не прекарваш времето си с някого, с когото някога си бил близък, отколкото  редовно да не си себе си, само за да поддържаш „приятелството“ ви.

7. ФОКУСИРАЙТЕ СЕ САМО ВЪРХУ ЕДНО НЕЩО

Мултитаскингът е просто илюзия, че постигаме повече. Опитайте да отделите цялото си внимание на една задача в даден момент. Ще бъдете изумени от това колко по-продуктивни и спокойни ще бъдете.

8. БАЛАНСИРАЙТЕ НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО

Намерете баланса, за да се забавлявате и да се грижите еднакво и за настоящето и за бъдещето.

НП/СЕ