Новини

5 начина да се лекуваме, като използваме гласа си

Какво ще стане ако все пак съществува начин да помогнем първо на себе си с едно от най-мощните средства – собствения ни глас?

Намирането на вътрешната сила и изразяването на собствения глас може да бъде прието от някои за нещо невъзможно, но има стари практики, които казват друго.

Можем ли да използваме гласа си, за да излекуваме ума, тялото и душата си?

Заслушвали ли сте се някога в някой, който изразява себе си със словото и в един момент чувате нещо, от което сте се нуждаели, за да намерите изгубената част от себе си.

Успявали ли сте да съберете смелост и да изразите на глас нещо, което наистина има значение за вас или за някой друг?

Забелязвали ли сте щом казвате нещо на глас, което ви е било на сърцето, че се чувствате малко по-добре…

Има много начини да намерите, използвате и изразите своя глас в името на дълбокото изцеление на душата. Да разгледаме заедно няколко начина, с които може да започнете:

Водете дневник на чувствата си

Записвайки мислите, вярванията, чувствата и моментите си на хартия е един от начините да промените енергията. Промяната се случва, когато изместваме думите отвътре – навън.

Направете няколко вдишвания и започнете. Ако се притеснявате, че някой ще намери и прочете това, което сте написали – изгорете го след това.

Четете си на глас

Това е много мощен инструмент. Когато четете на глас, чувате собственият си глас, а чувствата ви стават много по-силни. Не се изненадвайте, ако това предизвика плач или други силни емоции.

Прочетете дневника си на глас на доверен приятел

Прочетете вашите мисли на някой друг това ги прави истински. Но не забравяйте да сте открити, а не лицемерно привлечени от практиката.

Тази техника ви да достигнете друго ниво на саморефлексия, осъзнаване, усещане и изцеление. Големите учели говорят на стотици, но в действителност говорят на себе си.

Обърнете внимание на важните неща и говорете

Говорете с приятелите си за важните за вас неща. Може да почувствате как това усилва вашия страх? Може би се чудите „Какво ще си помислят хората“.

В този случай ще видите, как споделянето и изразяването на гласа ви пред повече хора, създава по-голяма промяна и ви помага да се насочите към това, което наистина е от значение за вас в живота.

Застанете на сцена и говорете

Тази стъпка поражда невероятни ефекти, те са безценни, мощни късове на изцеление. Увереността, която ще изпитате след това е блажена.

Колкото и да сте срамежливи, можете да го направите!

Вие сте се родили, съответно сте достойни за уважение. Вашето съобщение за другите има значение.

Може би нещото, от което се страхувате да споделите е точно това, което някой друг може да чуе, за да промени или дори да спаси живота си.

НП/2023