Здраве

4 начина да поддържаме интелекта си докато стареем

Поддържането на здрав интелект, може да ви донесе много ползи, както и да повиши чувствително нивата на щастие в живота ни.

Ето някои неща, които ще изпитате, когато умът ви е във върховна форма:

  1. Повишена концентрация и мотивация;
  2. Изпълнение на повече задачи;
  3. По-голямо количество творчески идеи и концепции;
  4. Намирането на повече източници за вдъхновение;
  5. Подобрена памет;
  6. По-щастлив живот, като цяло.

1. Научете се на нещо ново

Разширяването на нашите познания и изучаването на нови неща, има повече ползи от това, просто да подобрим самочувствието си.

„Когато научаваме нещо ново, клетките, които изпращат и получават информация за поставената задача, стават все по-ефективни.
Отнема им по-малко усилия, за да сигнализират на следващата клетка какво се случва. В известен смисъл, невроните се свързват заедно.“

2. Хранете се със здравословна храна, взимайте си достатъчно почивка и спортувайте

За да поддържате умът си във върховна форма, трябва да се грижите добре за вашето тяло. Дайте му това, от което се нуждае – здравословна храна, много почивка и упражнения.

Животът ни е пълен с неща, които трябва да направим и постоянно нямаме време, но правейки тези три неща може да подобрим не само нашия ума.

Те могат да подобрят цялостното ни качество на живот. Ако се почувствате депресирани или твърде раздразнени, дайте си почивка от стресиращата и бързо развиваща се рутина. Направете го за няколко дни.

Ще се почувствате освежени и въодушевени във всички аспекти на вашето тяло и ум.

3. Четете книги

Звучи достатъчно лесно, нали? Материалът за четене, които да подобри умът не може да се намери навсякъде. Той трябва да бъде интригуващ и да предоставя нови идеи и мисли, за да може мозъкът ни да работи.

  1. Четете книги по теми, за които не знаете нищо;
  2. Научете повече за древните общества и култури;
  3. Изучете нова форма на изкуство.

Предизвикайте ума си непрекъснато да се разширява и да поглъща нова информация подобно на гъба.

4. Смейте се, колкото се може повече

Смехът е най-доброто лекарство и е безплатно. Ползите от смеха за психичното здраве, включват намален стрес, тревожност и страх, подобрено настроение и устойчивост.

„Способността да се смеете, да играете и да се забавлявате с други хора, не само прави живота по-приятен, но и ви помага да разрешавате проблеми, да се свързвате с другите и да бъдете по-креативни.

Хората, които включват хумор и игри в ежедневието си установяват, че възраждат самите тях и взаимоотношенията им с други хора.“

The Spirit Science