26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

25 души са убитите при взрива край коптска катедрала в Кайро

Най-малко 25 души са убитите край коптска катедрала в района Абасия на египетската столица Кайро. Това съобщи здравният министър Ахмед Емад. Говорителят на Коптската църква, преподобният Пол Халим каза пред вестник Ahram, че експлозията е станал в малката църква „Свети Петър и Свети Павел“, залепена до коптската катедрала.

Силите за сигурност проверяват района и са блокирали всички улици около катедралата. Източник заяви пред медии, че за взрива са използвани 12 кг тротил. Членът на Коптската папска резиденция Самюел Метиас каза, че експлозията е станала в секцията за жените в църквата, а катедралата е останала невредима.

Ал Азхар, най-стария в света център за изучаване на сунитския исляма, осъди терористичната атака тази сутрин в катедралата „Св. Марк“ в Абасия, довел до убити и ранени.

Министерството на здравеопазването на Египет сочи, че ранените са между 40 и 60. Повечето пострадали при взрива са били деца и жени. Все още нито една терористична групировка не е поела отговорност за нападението.

Президентската администрация обяви тридневен траур в цялата страна, започвайки от днес.

https://www.youtube.com/watch?v=V0HTSaiI0ls

Фокус