Здраве

11 силни практики, които намаляват негативните влияния около нас

Светът е изпълнен с различни стимули за сетивата. Силно чувствителните хора биват непрестанно бомбардирани от всички посоки.

Това влияе на ума, тялото и духа на едно по-дълбоко ниво спрямо другите. Но тези хора могат да намалят ефекта от негативните влияния с различни методи.

1. Стойте в тишина

Всекидневната медитация, йога или разходка са задължителни за нервната система.

Рам Дас е казал: "Духовното пътешествие е индивидуално и много лично. Не може да бъде организирано. Не е вярно, че всички трябва да следват един и същ път. Вслушайте се в себе си."

Създаването на място за духовна връзка е огромна част от всекидневието на чувствителната личност.

2. Бъдете сред природа

Свръх чувствителните хора се нуждаят от природа. Те имат необходимост да стъпват боси по земята и да усещат нейната енергия.

Разходката навън е важна, за да зареди тялото със слънчева светлина, а звукът на водата пречиства ума от негативни емоции.

3. Създавайте

Писането, рисуването, музиката и всичко, което би ни накарало да се успокоим и да се зарадваме прави сетивата отворени.

Стресът се освобождава с използване на нашите вродени способности, които отстраняват негативните влияния около нас. Няма значение какво ще създавате, просто го направете.

4. Изключете телевизора

Чувствителните хора усещат обстановката около тях. За това е добре да стоят на страна от негативизма, който се излъчва по медиите.

Крачка назад от света на облъчващата сетивата енергия от телевизора е задължителна, за да се върнете в настоящия момент.

5. Повтаряйте си мантра

Луис Хей казва: „Всяка мисъл създава нашето бъдеще.

Трябва да си създадете ваша лична мантра, за да запазите фокуса на желанията си. Ако ви се натрупат прекалено много неща през деня е важно да запомните, че „И това ще мине„, както е казал цар Соломон.

Отстъпете назад, затворете очи и започнете да си повтаряте мантрата, като проявявате желание за лично спокойствие.

6. Бъдете съзнателни в дишането

Всички приемаме дишането за даденост. Поне за 5 минути на ден застанете или седнете, поемете въздух и усетете как минава през тялото.

Позволявайте на всяко вдишване да носи сила, а всяко издишване да освобождава напрежението.

Съзнателното дишане е помогнало на много хора. Има различни техники описани в десетки книги. Просто изберете тази, която резонира на вашето тяло.

7. Пийте достатъчно вода

Чувствителните хора са склонни да приемат повече подсладени и газирани напитки. Ограничете кофеина и увеличете приема на вода.

Водата спомага за храносмилането и бистротата на ума. Също така намалява тревожността и държи надалеч негативните мисли.

8. Наспивайте се добре

Недостатъчният сън причинява намалена концентрация, избухливост и депресия.

Важно е да си лягате по едно и също време всеки ден. Въвеждането на такъв режим на спане дори за известно време показва много добри резултати.

Не случайно в някои специализирани здравни заведения това е превърнато в закон.

9. Правете добрини всеки ден

Чувството за доброта започва с даването. Една проста окуражаваща дума би могла да направи света по-добро място.

Когато споделяте добротата си, тялото реагира с благодат и любов и отровата на злобата и отрицателната енергия се отдалечават от вас.

10. Избягвайте капаните

Хората често попадат в капаните на други хора, които са създали свой сценарий и отреждат роля за другия. Когато пелените на заблудата паднат и се прояви истинското не се разочаровайте. Дайте свобода на душата си.

Това е бил поредния капан на живота, който ни поднася своите изненади като уроци.

11. Смейте се по-често

Когато се смеем се освобождават токсините и се започваме да се чувстваме по-леки.

Нуждаем се от смях и радост, за да намерим баланса в този напрегнат свят. Има специални лекции и курсове по смехотерапия, които помагат да сме по-позитивни. Може и да не ги посещавате, но се усмихнете, за да изпратите негативната енергия далеч от вас.

Източник: Soul Travel Rules