Хипотези

Фитилът на божествената искра е запален. Какво следва?

Днес започват снимките от сезон 02 на проекта Новото познание. Очакванията на всички приятели на програмата скоро ще бъдат факт. Редакционният екип прецени в този сезон да отдели внимание на теми, предизвикани от дискусии със самите зрители. Вашите писма, идеи и предложения са в основата на философията, изграждаща вижданията ни. Днес хората се обединяват все повече около хипотезата за мащабна манипулация на съзнанието.

Ние години наред живеем под заплахата от наблюдение, всеобхватно подслушване, незачитане на индивидуалните свободи и права. Даваме ли си сметка как това се отразява на всекидневието? Имаме ли адекватен обоснован отговор на въпроси, звучащи като камшичен удар?

И да – ние човешките същества сме представители на звездите. И да – някой неистово желае да останем в тъмата на конспирацията. Движението в постранството е ограничено от двигателите с вътрешно горене. Технологиите взимат връх в надпреварата за умовете на децата. Твърде вероятно е следващият световен узурпатор да се появи изневиделица от екрана на телефона или таблета, който държим.

Политиката е средство за удоволетворяване на извънцивилизационно издевателство над естествения ход на събитията. Усещането за доброта се подтиска. Стремежът към знание е заключен в строго секретен сейф. Новите деца идват с молбата за друга реалност. Те поставят под съмнение парадигмата на научната мисъл.

Ние сме принудени да се съобразим с вибрацията на Вселената. Тя неумолимо повишава своите честоти. От Египет до френската революция, през вековете на Инквизицията, до наши дни се води битка за субстанцията душа. Вие склонни ли сте да останете в пещерата на незнанието? Вие искате ли бъдещето ни да бъде определяно от хазартни личности, влюбени в собствените си портрети?

Едва ли някога ще имаме друг шанс за промяна на учението за нас самите. Когато разберем колко сила притежаваме ще почувстваме могъществото на божествената искра в сърцата си.