Съзнание

Съществували ли са древни великани?

Какъв е бил ръстът на представителите на предшни цивилизации на планетата Земя? Археологически открития и местни митове и легенди често сигнализират за наличието на различни цивилизации от хора-гиганти в древността.

В китайската провинция Гуейджоу, която се намира в югозападната част на страната е открита находка, която учудила много от местните учени.

В близост до селото Пинян група фотографи забелязали странни следи, чииито отпечатък бил върху скалите. По форма те приличат на човешки крак, но са най-малко два пъти по-големи по размер. Според специалисти 60-сантиметровото стъпало би могло да бъде на човек, висок най-малко 5 метра. Спекулациите за истинността на фотосите, публикувани в различни интернет издания не спира коментарите на хипотезата, че великани са населявали планетата преди хиляди години.

стъпка

Предполага се, че тези следи са оцелели от древността. До този момент учените не могат да обяснят откъде и как са се появили стъпките, но започват тяхното проучване.

Откритите следи от древни гиганти в света не са такава рядкост. В началото на миналия век, земеделския производител в Южна Африка на име Стофел Коетзи, открива гигантски вкаменен отпечатък на ляв крак, приличащ на човешки. Дължината му е 1 метър 28 см, което означава, че ръстът на гиганта, на когото би могла да принадлежи стъпката, е най-малко 10 метра.

---

Източник: cont.ws