Новини

Статуя на Исус отвори очи в Мексико

Във видео, което е заснето в параклиса Санто Кристо де ла Капила в мексиканския щат Коауила де Сарагоса се вижда как очите на статутята на Исус Христос се отварят. Записът беше публикуван в интернет страница за мексикански паранормални явления adimensional.com.mx, след което видеото стана широко достъпно в мрежата. Много потребители не вярват, че това е реално и смятат, че е плод на монтаж. Друга част от зрителите твърдят, че е оптическа измама.

---

 

---

Както се посочва на уебсайта, записът е направен през юни 2016 година. Човекът, който записва видео, е помолил да не бъде назоваван, но твърди, че докато е снимал не е забелязал нищо необичайно. Само ден по-късно, преглеждайки видеото забелязва необичайното явление. По думите на създателя на сайта adimensional.com.mx Иван Ескамила, за да анализират записа са били поканени 20 експерти, сред които скулптори, свещеници, дизайнери и създатели на специални ефекти. Никой от тях не е намерил признаци за обработка и монтаж на видеото. Самият Ескамила казва, че не е религиозен и не вярва в чудеса, но това, което е видял във видеото му е въздействало изклячително много.

 

Служителите в параклиса, където е заснето видеото, не показват интерес и дори са отказали да го гледат. В същото време, видеото се превърна в истински хит в YouTube и превишава 4 милиона гледания, въпреки че е публикувано само преди седмица.

 

Източник: oko-planet.su