Тайни и загадки

Разузнавателна агенция „Ватикан сити“

Интервю на Стойчо Керев с Димитър Недков

Тайните общества следват зловещ план от хилядолетия. В него намираме шокиращи послания – ще отнемем истинската вяра на хората, ще променим или отстраним основните стълбове на духовните закони, липсата на тези закони ще отслаби хорската вяра, защото религиите повече няма да могат да обяснят взаимовръзките. Междувременно нито едно съобщение не може да проникне в общественото пространство без контрола на световното правителство. Днес това е факт доколкото световните новини се разпространяват от няколко основни агенции. Как и защо Ватикан  се въвлича в интригите на масони, илюминати и сионските мъдреци? Или може би червените плащове са последните истински пазители на вярата. Някои твърдят, че Ватикан  води кръвопролитна война в наше време за опазване на човешката цивилизация.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

В: В самото начало – каква държава е Ватикан, как е конструирана тази държава?

Г: Конструирана по начин, който наистина да води кръвопролитна битка за опазване на вярата или по-точно за опазване на самата себе си. Ватикан е онзи тип държава, с която се съобразяват всички държави по света.

В: Какво я прави толкова могъща, г-н Недков? Какво знае Ватикан сити?

Г: Това че на едно място Ватикан  са събрани двата най-важни инструмента. Това е догмата, религиозната догма като основен манипулативен инструмент за обработка съзнанието на хората и инструментите на светската власт. Ватикан е единствената държава, която превръща религията в бизнес и политика.

В: Тя присъства и в интернет осезаемо.

Г: Това е доста интересен въпрос от гледна точка на в последно време развиващите се събития. Защо е догматична? Във Ватикана съществуват две крила – така нареченото консервативно крило, което изповядва тезата „догмата е нашият бизнес и ние не трябва да мърдаме от догмата” и така нареченото реформаторско крило, което казва „време е църквата да се извини за регулирането на историческия процес през вековете”.

В: Тази дума „регулирането на историческия процес” не означава ли манипулирането на историческия процес.

Г: Абсолютно. След прословутия Константинов дар или превръщането на християнската религия в политически инструмент от император Константин след Никейския събор, който превръща християнското учение точно в политически и икономически инструмент, инструмент на властта. Провъзгласяването на папата за светски император – не само наместник на бога, но и човекът, който държи цялата светска власт, това превръща Ватикана в доста сериозен регулатор на историческия процес.

В: И след тази разходка в миналото ми се иска да направим един бърз преход през времето и пространството в наши дни, за да Ви задам един основен въпрос: каква е връзката на Ватикана с тайните служби днес?

Г: Самият Ватикан разполага може би с една от най-могъщите тайни служби, едно от най-могъщите разузнавания в света е ватиканското разузнаване, пряко подчинено на светия отец. Много от процесите, които предизвикват всички тайни служби в света произтичат след минута закъснение, научили нещо от Ватикана. Ватикан  е може би най-информираният център за това не само какво се случва, а и какво ще се случи?

В: Какъв е папата в такъв случай?

Г: Папата е преди всичко държавен ръководител. Ако излезем от разглеждането на чисто религиозна основа това е ръководител, както вече многократно казахме, на една доста добре подредена мини държава, с която се съобразява всички световни империи. Може би Ватикан  е негласния осмият член на Г7.

В: Много интересна трактовка „негласният осми член на Г7”, но какво беше това съмнение, че КГБ е толкова близка със светия престол преди няколко десетилетия?

Г: Мисля, че то има своите основания да се предполага ако имате предвид десетилетието на папа Йоан Павел II. Сами по себе си секретните служби, дали са КГБ или ЦРУ, са едно тайно общество. Да, по това време, знаейки се основната роля на светия отец славянин за събарянето на Берлинската стена, за спирането на Студената война, няма как да не е имал сериозни взаимоотношения както евроатлантическите секретни служби, така и със съветските по това време секретни служби. Има нещо, което съветските секретни служби използват много умело във взаимоотношенията си със светия престол и това доста често поставя на тясно светия престол. А това е историята на взаимоотношенията на Ватикана с Третия райх, историята на взаимоотношенията на Ватикана с евреите, със съвременната Израелска държава – там някъде се коренят нещата. Ролята на Ватикана във Втората световна война по време на геноцида, на изтреблението на евреите не е една от светлите страници в историята на папството.

В: Тайните символи на Светият престол какво ни казват?

Г: По принцип Ватикан се изразява символично. Самият той като тайно общество е подчинен на определена ритуалност – превръща символа и знака в нещо, което да подскаже какво следва и какво се случва. Защото словото не е на почит и ще Ви кажа защо. Във Ватикана съществува така нареченото „правило за оцеляване във Ватикана” – никога не изричай на глас точно това, което мислиш истински, никога не записвай на хартия това, което мислиш истински – основно правило в сложните взаимоотношения на естаблишмънта на Ватикана.

В: Съществува хипотетична теория разпространявана от “Опус Дей”: Червените плащове са пазителите на последната човешка цивилизация?

Г: Това, което “Опус Дей” говори винаги трябва внимателно да бъде анализирано, защото той на практика е съвременната инквизиция. “Опус Деи” – това са кръстоносци на християнската вяра и чрез своята икономическа и най-вече, как да го кажа, мисловна мощ, която има, защото Опус Деи е институцията, която инвестира в идеологическите центрове на Ватикана, институцията, която инвестира в йезуитските колежи, където се подготвят мениджърите, казано по съвременно, и ПР-ите на на Ватикана, на Светия престол. Опус Деи контролира така наречената медийна империя – основният инструмент на Ватикана. Да не забравяме, че това е една малка държава, която притежава собствен сателитен спътник.

В: Чакайте, чакайте, сега се сещам, че някъде съм срещал израза „кибермонаси”. Какво означава той?

Г: Вие сте доста информиран човек, г-н Керев, уж случайно срещате някои неща, но те винаги се оказват, че има някаква логика в тях. Всеизвестно е, че след 2011 г., след приемането на една програма на Ватикана за реформация на разпространението на нейната политика, той няма как да подмине новата вселена, наречена интернет. Хората, които живеят и се информират чрез интернет… Ватикан , ето казахме, притежава собствен спътник, има сериозни програми, разработвани в няколко манастира на териториятана Европа, които са по-оборудвани (и от гледна точка на техника, и от гледна точка на човешки капацитет и специалисти) и от космическите центрове на Русия и на Америка. Ватикан  няма да пропусне възможността да участва в контрола над голабната световна мрежа.

В: Така, като говорите за тези центрове – това легенда ли е или някой го е виждал с очите си?

Г: Мисля че трудно ще се появят хора, които да Ви кажат по отношение на Ватикана какво са видяли с очите си; дори това да е така, се съмнявам, че това е легенда.

В: Чел съм в италиански източници, че такъв манастир е бил посещаван от Ваш познат. Греша или не греша?

Г: Да, аз го знам от хора, близки до центровете на Ватикана, занимаващи се с такъв тип дейност. Както и повечето от информацията за това какво се случва зад завесата на Светия престол излиза не чрез документални източници, защото Ватикан  много внимава в оставянето на следи за тези неща, а чрез свидетелски показания.

В: След като целият архитектурен ансамбъл е построен от масони и/или илюминати. Как те съжителстват със светия отец толкова години и хилядолетия?

Г: Точно там се е криело винаги разковничето на отношенията на Ватикана с така наречените тайни общества или обществата на познанието и най-вече с свободните зидари, известни като франкмасоните. Ватикан  през средновековието е автор може би на най-големия инфраструктурен проект, възраждащ икономиката на тогавашна Европа, а именно – строежът на катедралите. Днес се строят магистрали и пътища, тогава са се строяли катедрали. Само, че Ватикан освен с парите не е разполагал с нищо друго, за да може това нещо да се случи и тогава прибягва до услугите и сключва таен контракт с така наречените тайни общества на пазителите на познанието в лицето на масоните и илюминатите. Владеейки принципите на свещената геометрия и запазвайки ги само за себе си (без Ватикан да има право да достигне до умението как се строи, а е само като възложител инвеститор), те започват да вдигат известните днес катедрали.

В: Вие ми казвате, че без никакъв свян Светият престол открито работи с тайните общества и дори сключва съюз с тях?

Г: Дори членува в тях, някои от тях членуват.

В: Кажете ни повече.

Г: Всеизвестна е снимката на папа Йоан Павел II в братската верига на масоните с всички атрибути на масонската принадлежност. Много от кардиналите са имали взаимоотношения и са били членове на масонски ордени. Авторът на идеята за Втория ватикански събор – българският папа…

В: Ронкали?

Г: Кардинал Ронкали, монсеньор Ронкали, известен по-късно като папа Йоан XXIII, по времето на който всеки ден поне три пъти се е споменавала думата България в папските покои и коридорите на властта на Ватикана. Той е имал делови взаимоотношения, пребивавайки в София, с тайните общества. Той е имал своите делови взаимоотношения с представители и членове на тайни общества от българската православна църква.

В: Така – Ватикан, Ронкали, България, православна църква, масони… Вярно ли чух?

Г: Папа Йоан Павел II – посещението му в България, разговорите му с членове на български тайни общества по идеята за изграждането на символ на християнството на планината над София, провалена за съжаление от представителите на българския Атлантически клуб не без диктовката и намесата на Вашингтон. Някой не беше заинтересован (за разлика от папата славянин) тук на българска земя, където се срещат религиите от Изток и Запад на София, над християнска България да се извисява символът на християнството.

В: И с този символ щяхте да посрещнете папа Йоан Павел II и Ви спряха северноатлантически…

Г: Да, точно Атлантическият клуб. Взеха парите, за да им се помогне като организатори на посещението на папата в България, но не си изпълниха ангажимента да се свърши нещо, което да остане значимо за България. Само 2 години по-късно македонците издигнаха своя християнски кръст над Скопие.

В: Папата е една много магична фигура, но един папа се оттегли. С какво си обяснявате това?

Г: Мислите ли си, че е доброволно? Вие можете доброволно да се оттеглите от Вашата работа, само че едва ли папата може доброволно да се оттегли от Светия престол. Първо защото не е и постъпил доброволно там, както се казва, той е там в резултат на нечие решение. Не е тайна следният факт – вечерта преди подаването на оставката Бенедикт XVI, известен с прозвището „божият ротвайлер”, човекът, представител на най-консервативното крило във Ватикана, авторът на идеята за нов кръстоносен поход срещу исляма – този папа вечерта преди оттеглянето си е разговарял с един доста тайнствен и мистичен човек – шефът на Малтийският орден. На другия ден папата подава оставка, но има и нещо друго, което беше отбегнато от прессъобщенията – от този ден финансовият инструмент на Светия престол, банката на Ватикана преминава под контрола на Малтийския орден. Защо ли?

В: Ще намеря веднага едно тълкуване, но ще го запазя за себе си и ще Ви попитам така: парите на Ватикана и тайните общества вероятно са в услуга на Новия световен ред.

Г: Да, и в момента те се харчат може би за формирането и съставянето на така нареченото световно правителство. Пак през 2011 г. забележете нещо (интересна е тази 2011 г., предшестваща 2012 г.) – чрез радио Ватикана е разпространено становището на Светия престол относно финансовата криза. Четири абзаца от това становище разглеждат предложението на самия Ватикан да се пристъпи незабавно с цел формирането на нов финансов ред във формирането на нов общонационален наддържавен политически инструмент/състав, наречен от Ватикана световно правителство, което да поеме контрола над световните финанси съответно и на световната политика.

В: Запознат ли сте с учението Тибалион и какво означава то? Имате ли представа?

Г: Твърде бегла.

В: Ще споделите или да продължа нататък, защото имам още един сериозен въпрос?

Г: Продължете.

В: Вторият ватикански събор – един от обвитите в тайна и мистицизъм.

Г: Вторият ватикански събор е известен сред изследователите с прозвището „превратът на кардиналите”. На Вторият ватикански събор се случва това, че биват отнети и ограничени определени пълномощия на папата – диктатор до този момент. След Вторият ватикански събор, свикан, забележете пак повтаряме, от българския папа бившия монсеньор Ронкалли Йоан XXIII. Засъжаление той почива през 1963 г. и съборът е довършен от папа Павел VI. Този събор изиграва изключително голяма роля в усмиряването на Ватикана, защото всеизвестно е, че папата си има своя голям бизнес на „божи представител наместник на Земята”, но кардиналите (популярни са мине не мине някоя година и гръмне някой скандал с някой кардинал) също искат да участват в така наречения „бизнес на Ватикана”. До голяма степен този събор разрешава тези неща и по време на Втория ватикански събор се случва нещо, за което гледат така много-много да не се говори, защото касае Ватикана и отношенията с тайните общества. Така нареченото „пасивно помирение” – краят на войната между тайните общества и Светия престол. Водена делегация от европейски масони през 1964 г., в състава на която имало и българин.

В: Кой е този българин?

Г: Българинът се казва Иван Войнов, живеещ в Германия, посветен и много активен функционер на немското масонство. Той е и радетелят за реактивирането и възстановяването на българското масонство след промените през 1989 г. в България. Човекът вече не е между живите. Той е бил участник в тази част от Ватиканския събор с…

В: На която тайното общество Масони се среща с папата.

Г: Точно така, и се заравя томахавката на войната.

В: А каква е ролята, като казахте бизнес, на Ватикана (и дали това твърдение е вярно) в привличането на Стийв Джобс като, нека да го нарека, медиатор между Ватикана и новите технологии

Г: Проектът „Айбог” имате предвид най-вероятно.

В: Да.

Г: Към геният Ватикан … Има специална конгрегация към Ватикана, която се занимава със световните гении, с нобеловите лауреати, с взаимоотношенията с тях. Това, което Стийв Джобс заявява и го прави на практика, казвайки „аз ще променя накои закони на вселената”, няма как да не заинтересова Ватикана. Говори се, че именно той е единят от съавторите на тази програма за кибермонасите, за която споменахте.

В: Вие сте много плах и няма да споделите, че Ваш личен приятел е виждал тези кибермонаси с очите си, но аз ще го кажа.

Г: Аз не го правя от плахост, но не се усмелявам все още да говоря от името на ръководителя на Академията на илюминатите в Рим професор Джулиано ди Бернардо.

В: Между другото имаме уговорка да го поканим. Ще потвърдите ли?

Г: Стига здравето му да позволява. Човек на преклонна възраст, ученик на Бъртън Ръсел…

В: Г-н Недков, не казахме нещо много значимо. Колко от големите велики майстори са били в пряк контакт с Ватикан и са влияели на съдбата на цивилизацията освен Леонардо да Винчи?

Г: Няма майстор, ръководител на значима европейска велика ложа с вековна история, който да е нямал взаимоотношения с Ватикан сити, но Леонардо е основоположникът с неговия девиз „О, смъртни, време е да прогледнете!”. С неговата загадка в „Тайната вечеря”, за която казват, че Ватикан и до ден днешен скърца със зъби. Защо по този начин е нарисувана и най-вече торинската плащaница или не е?

В. Благодаря за разговора.