Новини

Как ще изглежда планетата след 100 години?

Специалисти от НАСА направиха редица сериозни теоритични моделирания на базата на климатичните промени на Земята. На тяхна база те очертават мрачната картина на бъдещето, което очаква човечеството. Дори и след 100 години на Земята толкова ще се трансформират условията, при които ще живеят нашите потомци, че би било трудно те да се определят като благоприятни, твърдят от НАСА.

Земя

Един от главните „виновници“ за това е глобалното затопляне, което, очевидно е станало необратимо. Ледниците, които вече се топят прекалено бързо ще изчезнат, морското равнище ще се повиши, което в крайна сметка ще започне да поглъща огромни територии.

 

---

Милиони хора, чиито домове ще бъдат погълнати от океана, ще се превърнат в бежанци. В същото време ще се увеличи броят на природните бедствия, предизвикани от температурни аномалии. В следствие на тези процеси и много видове животни и растения ще изчезнат. Увеличаването на нивата на въглероден диоксид в атмосферата ще унищожи голяма част от кораловите рифове, като по този начин сериозно ще се промени океанската екосистема.

---

От НАСА отбелязват, че е трудно да се предскажат последиците от тези процеси. Но във всеки случай картината, очертаваща бъдещето на Земята и човечеството след 100 години към днешна дата не изглежда никак добре.

Източник: planet-today.ru